Natuursteen

Natuursteen is al vele jaren een bekend natuurlijk bouwmateriaal. Met een grote keuze aan natuurlijk materiaal is natuursteen een goede keuze voor uw woning. Dankzij de geheel natuurlijke grondstof is er een prachtige kleurvariatie in de tegels waardoor de tegels een rustgevende uitstraling hebben. De meest populaire keuzes zijn onder andere Vietnamees hardsteen, Belgisch hardsteen, Leisteen en Marmer. Lees hier meer over de verschillende soorten natuursteen in ons assortiment!

Direct een scherpe prijs weten voor natuurstenen tegels? Vraag dan een geheel vrijblijvende offerte aan, of kom eens langs bij ons in de showroom.

Enkele afbeeldingen van natuursteen:

 

Lees meer over Natuursteen

Vietnamees hardsteen

Vietnamees hardsteen is een keiharde steensoort herkenbaar aan de diepe grijs/blauwe kleur. Het natuurlijke materiaal waar de tegel van gemaakt is kwalitatief een van de beste materialen. De tegels bestaan uit 1 geheel waardoor de tegels keihard zijn.

Het Vietnamese hardsteen is verkrijgbaar met diverse afwerkingen die de pracht van het materiaal versterken. Qua onderhoud is Vietnamees hardsteen uiterst gemakkelijk. Met een afgewerkte finish wordt de tegel beschermd tegel beschadigingen. Voor Vietnamees hardsteen zijn veel verschillende geschikte onderhoudsproducten verkrijgbaar. Mocht u hier vragen over hebben kunnen wij u hier altijd in ondersteunen.

Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen is een van de meest populaire vormen van natuursteen. Belgisch hardsteen is een natuurlijk product dat gewonnen wordt uit de afzettingen in België en worden gekenmerkt door relatief veel fossielen. Deze kleine fossielen zorgen voor een sierlijke uitstraling die alleen bij Belgisch hardsteen in die vorm voorkomen. Imitaties van Belgisch hardsteen zijn vaak populair maar vallen uiteindelijk in het niet bij de ongekende pracht van de echte Belgische hardstenen tegels.
Het voordeel van Belgisch hardsteen is dat zelfs bij beschadigingen de tegel zeer mooi blijft, zo niet nog prachtiger. Dankzij de kleine fossielen en kleurvariatie in de tegels worden eventuele krassen in de tegel niet storend, maar versterken ze juist de prachtige uitstraling. Mede dankzij deze eigenschap is Belgisch hardsteen ongekend populair voor zowel binnen als buiten. Bovendien wordt Belgisch hardsteen gebruikt voor diverse maatwerk oplossingen waardoor u uw interieur en vloer op elkaar kunt afstemmen.

Leisteen

Leisteen is populair dankzij een grote variatie aan hardheden en kleurvariaties. Leisteen is gesteente dat ontstaan is door het verstenen van kleilagen. Kleilagen met verschillende eigenschappen leveren daardoor verschillende kleuren op. Dit heeft als voordeel dat leisteen een prachtige, natuurlijke en speelse uitstraling heeft.

Leisteen heeft als grote voordeel dat het niet waterdoorlatend is en gemakkelijk schoon te maken (en houden) is.

Marmer

Marmer is een steensoort die onder hoge druk en temperatuurverschillen is gevormd. Marmer is in de oudheid veel gebruikt bij prestigieuze bouwprojecten en in de beeldhouwkunst. Marmer was het teken van status en prestige dankzij de prachtige uitstraling. Het materiaal wordt gewonnen in grote vierkante blokken om vervolgens gezaagd te worden. Het oppervlak van de gezaagde tegels wordt vervolgens afgewerkt tot gezoet, gepolijst of verouderd voor een vintage look. Marmer is verkrijgbaar in verschillende kleuren afhankelijk van de oorspronkelijke afzettinggesteente. Dit maakt marmer zeer divers in het gebruik.

Interesse in natuursteen?

Regge Tegels & Vloeren helpt u graag met advies bij het uitkiezen van natuurstenen tegels, samen met uiteraard een scherpe prijs. Benieuwd naar scherpe prijzen voor natuursteen? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan, of neem voor meer informatie contact met ons op.

Vraag direct een offerte aan!

Heeft u rondgekeken en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het offerteformulier!