DE TEGEL TRENDS VOOR 2017

Lentekriebels! Ook al is het buiten nog best fris, de lente is echt begonnen. En dat betekent opruimen, voorjaarsschoonmaak èn veranderen in huis! Ben je op zoek naar de nieuwste tegeltrends om toe te passen in je hal, badkamer, keuken of een andere kamer in huis? Lees dan vooral even verder!

Grote tegels (XXL)

Eén van de laatste trends op het gebied van tegels is het toepassen van XXL-tegels in huis. Denk hierbij zelfs aan afmetingen van 120×120 cm of 120×240 cm. Door groot formaat tegels te gebruiken oogt een ruimte groot en ruimtelijk en het grote oppervlak van de tegels geeft de vloer een moderne en strakke uitstraling. Doordat de tegels groot zijn, zijn er minder voegen nodig, dit zorgt voor een rustige basis. XXL-tegels zijn ook perfect te combineren met bijvoorbeeld mozaïek tegeltjes of handgebakken zelliges (Marokkaanse tegeltjes). Het contrast tussen de strakke XXL-tegels en andere materialen, kleuren en patronen maakt een ruimte wat speelser en spannender.

Betonlook tegels

Wat zijn ze stoer hè? Met betonlook tegels creëer je die typische industriële loftsfeer in je eigen huis. Het voordeel van deze vloer is dat de tegels heel gemakkelijk te onderhouden zijn en geschikt zijn voor vloerverwarming. Ondanks de koele uitstraling toch warme voeten! Met een betonlook vloer geef je de ruimte een rustige en stoere basis waar je heerlijk op kunt verder borduren. Geef hem iets meer warmte door gebruik te maken van materialen als hout en textiel, of zet de industriële sfeer juist meer aan door te werken met staal en glas. In de badkamer ook heel gaaf om te gebruiken op de wand!

Keramisch parket

Dit is de nieuwste trend op het gebied van houtlook vloeren. We kennen allemaal laminaat en pvc-vloeren, maar keramisch parket is een nieuwe speler op dit gebied. Deze vloer is bijna niet te onderscheiden van een echte houten vloer en geeft een ruimte dezelfde warme en authentieke sfeer. Een echte houten vloer moet alleen goed worden onderhouden om mooi te blijven en is geen goede match met vloerverwarming. Keramisch parket heeft een keiharde toplaag waardoor vuil en beschadigingen geen kans krijgen om door te dringen en kan perfect gelegd worden met vloerverwarming. Deze vloer is zo populair geworden omdat hij alle voordelen heeft van een keramische vloer, maar dan met de fijne uitstraling van een robuuste houten vloer. Tja. Wat wil je nog meer?

Wij zijn heel benieuwd! Voor welke vloer zou jij gaan of welke heb je al liggen in je huis?