Vijf voordelen van keramisch parket

Keramisch parket is een synoniem voor keramische tegels met een houtlook print. Deze print wordt op het oppervlak van de tegels aangebracht. Door de huidige productietechnieken is het zelfs mogelijk dat in de print een houtstructuur voelbaar is. Ook heeft het een warme uitstraling en is het niet van een echt houten vloer te onderscheiden. Naast de niet van echt te onderscheiden houtlook is keramisch parket ook populair door de vele voordelen die het kent. Ben je benieuwd welke voordelen dit dan zijn? Lees ze hieronder:

Inspiratie foto's Product info

Inspiratiefoto's

Bekijk projecten

Vraag gratis ons inspiratie magazine aan

Klik hier voor meer informatie!

Vraag een offerte aan

per mail of telefoon

Bezoek onze showroom!

U vindt ons in Enter, Overijssel

Duurzaam

Keramisch parket is kleur-, kras- en slijtvast waardoor ze een langere levensduur hebben en dus duurzaam zijn. Hierdoor ziet een keramische parketvloer er, zelfs na jaren intensief gebruik, nog als nieuw uit. Deze vloer kan tegen een stootje, wat 'm uiterst geschikt maakt voor een huishouden met kinderen en/of huisdieren. Iets laten vallen op de vloer is dan ook geen probleem!

Onderhoudsvriendelijk

We willen natuurlijk allemaal het liefst een zo onderhoudsvriendelijke vloer als mogelijk. Bij keramisch parket is dit zeker het geval! Deze tegels behoeven namelijk geen speciale olie- of wasbehandeling. Ook is schoonmaken zo gepiept. Alleen regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende!

Vochtbestendig

Keramisch parket is vochtbestendig, dit maakt deze tegels ideaal om te gebruiken in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Speciaal voor de badkamer zijn er zelfs houtlook tegels met een anti-sliplaag verkrijgbaar. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je uitglijdt. Dit maakt keramisch parket dus ook uitermate geschikt voor terrassen en tuinen.

Bestand tegen vlekken

Keramiek heeft een zeer lage poreusheid en is daardoor bestand tegen vrijwel elke vorm van viezigheid. Doordat keramisch parket op zeer hoge temperatuur gebakken wordt, trekken vlekken niet in de tegels. Viezigheid blijft alleen aan de oppervlakte. Elke vlek is makkelijk weg te poetsen.

Ideaal in combinatie met vloerverwarming en vloerkoeling

Keramisch parket combineert uitstekend met vloerverwarming. Het biedt ten opzichte van verwarming door radiatoren dan ook veel voordelen. De ruimte wordt namelijk gelijkmatiger verwarmt en er is minder sprake van tocht. Daarnaast wordt de luchtvochtigheid beter in stand gehouden. Ook kan de temperatuur vaak een graadje lager om het nog steeds aangenaam warm te hebben. Dit levert een flinke besparing op in de stookkosten. Keramisch parket is trouwens ook geschikt voor vloerkoeling, dit is het tegenovergestelde van vloerverwarming. Vloerkoeling zorgt ervoor dat je vloer niet opwarmt met warm weer en het zelfs iets afkoelt. Hierdoor zijn de ruimtes met vloerkoeling zelfs tijdens de warmste dagen van het jaar aangenaam!

Vloerverwarming bij Regge Tegels & Vloeren

Regge Tegels & Vloeren kan je ook ondersteunen in het aanleggen van vloerverwarming. Wij staan hiervoor namelijk in contact met enkele partijen die dit kunnen verzorgen. Het infrezen van de vloerverwarming in de vloer is de meest voorkomende techniek die hierbij gebruikt wordt. Daar bovenop worden dan meteen de tegels verwerkt, waardoor ruimtes snel verwarmd worden. Uiteraard zijn ook andere technieken mogelijk bij ons.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de voordelen van keramisch parket? Kom dan eens langs bij ons in de showroom, waar wij je vele series keramisch parket kunnen tonen. Onze verkoopmedewerkers adviseren en inspireren je graag! Direct meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Vraag direct een offerte aan

Heeft u rondgekeken en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het offerteformulier!

Offerte aanvragen
Enkele projecten van ons met keramisch parket