Vinyl Vloeren: Duurzaamheid en stijl in één pakket

Vinyl vloeren zijn een veelzijdige vloerbedekking. Een vinyl vloer combineert duurzaamheid, stijl en betaalbaarheid. Waardoor het een aantrekkelijke keuze als vloerbedekking is voor alle ruimtes bij u in huis. Daarnaast zijn deze vloeren verkrijgbaar in vele stijlen. Voor zowel moderne als klassieke ruimtes. Kom inspiratie op doen voor uw nieuwe vinyl vloer in de showroom van Regge Tegels & Vloeren. Onze verkoopmedewerkers geven u hier graag advies over de mogelijkheden. Of vraag voor een prijsopgave geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Inspiratie foto's Product info

Inspiratiefoto's

Bekijk projecten

Vraag gratis ons inspiratie magazine aan

Klik hier voor meer informatie!

Vraag een offerte aan

per mail of telefoon

Bezoek onze showroom!

U vindt ons in Enter, Overijssel

Wat is een vinyl vloer?

Een vinyl vloer is een vloerbedekking die is gemaakt van het synthetisch materiaal polyvinylchloride (PVC). Het wordt vaak gebruikt in huizen, commerciële ruimtes en drukbelopen projecten. Een vinyl vloer wordt hier vaak toegepast vanwege zijn duurzaamheid, veelzijdigheid en betaalbaarheid. Daarnaast wordt er vaak voor vinyl vloeren gekozen vanwege de onderstaande eigenschappen en kenmerken:

 1. Duurzaamheid: Vinyl vloeren zijn bestand tegen slijtage, krassen en vlekken. Dit maakt ze geschikt voor ruimtes met veel verkeer, zoals gangen, keukens en commerciële omgevingen.

 2. Waterbestendig: Vinyl is van nature waterbestendig, waardoor het een uitstekende keuze is voor badkamers, keukens en andere vochtige ruimtes.

 3. Veelzijdigheid: Vinyl vloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan ontwerpen, kleuren en patronen, inclusief imitaties van hout, steen, tegels en andere materialen. Dit biedt ontwerpmogelijkheden voor verschillende interieurstijlen.

 4. Onderhoudsgemak: Vinyl vloeren zijn eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Regelmatig vegen en af en toe dweilen is meestal voldoende om de vloer er fris en schoon uit te laten zien.

 5. Comfort: Vinyl vloeren voelen zacht en warm aan onder de voeten, wat comfortabel is om op te lopen. Bovendien kunnen sommige soorten vinylvloeren een laag geluidsniveau bieden, wat geluidsdemping kan verbeteren.

 6. Betaalbaarheid: Vinyl vloeren zijn doorgaans betaalbaarder dan veel andere vloermaterialen, zoals hardhout, natuursteen of keramische tegels.

 7. Eenvoudige installatie: Afhankelijk van het type vinylvloer, kan de installatie relatief eenvoudig zijn, vooral bij zelfklevende vinyltegels of -planken.

Geniet extra lang van vinyl vloeren door de duurzaamheid en het onderhoudsgemak

Duurzaamheid is de eigenschap van vinyl vloeren waardoor ze onder andere hun populariteit genieten. De vloeren zijn bestand tegen vlekken en slijtage, wat ze bij uitstek geschikt maakt voor drukke huishoudens en commerciële ruimtes. Vinyl vloeren behouden hun esthetische kwaliteit gedurende vele jaren en vereisen minimaal onderhoud. Regelmatig stofzuigen of vegen en af en toe dweilen is meestal voldoende om ze in topconditie te houden. Daarom kunt u extra lang genieten van een onderhoudsvrije vloer.

Is er een ondervloer nodig bij vinyl vloeren?

Bij het installeren van vinyl vloeren is in de meeste gevallen een ondervloer nodig. Een ondervloer heeft verschillende functies die bijdragen aan de levensduur en het comfort van de vloer. Hier zijn een paar redenen waarom een ondervloer belangrijk kan zijn bij het leggen van vinyl vloeren:

 1. Egalisatie: Een ondervloer kan kleine oneffenheden in de bestaande vloer egaliseren. Dit zorgt voor een glad oppervlak en voorkomt dat de vinyltegels of -planken beschadigd raken door scherpe voorwerpen eronder.

 2. Geluidsreductie: Een ondervloer met geluidsabsorberende eigenschappen kan het geluid dempen, vooral in appartementen of bovenverdiepingen. Dit is vooral belangrijk als je in een gebouw woont waar geluidsisolatie essentieel is.

 3. Warmte-isolatie: Sommige ondervloeren bieden thermische isolatie, wat betekent dat ze warmte vasthouden. Dit kan vooral handig zijn als je vloerverwarming hebt, omdat de ondervloer de warmte gelijkmatig verspreidt en behoudt.

 4. Bescherming tegen vocht: Een vochtwerende ondervloer kan beschermen tegen eventueel opstijgend vocht uit de onderliggende ondervloer.

 5. Verlenging van de levensduur: Een ondervloer kan helpen om de vinylvloer te beschermen tegen slijtage, waardoor de levensduur van de vloer wordt verlengd.

Bij de aanschaf van vinyl vloermateriaal is het belangrijk om de instructies van de fabrikant te raadplegen. Sommige vinylvloeren hebben specifieke eisen met betrekking tot het type ondervloer dat moet worden gebruikt. Het is ook raadzaam om professioneel advies in te winnen of een ervaren installateur te raadplegen om ervoor te zorgen dat de juiste ondervloer wordt gekozen en correct wordt geïnstalleerd. Bij Regge Tegels & Vloeren kunt u uw vinyl vloer aanschaffen inclusief het leggen. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over de bovenstaande punten. Lees in de volgende alinea meer over het laten leggen van een vinyl vloer.

Uw vinyl vloer laten leggen door Regge Tegels & Vloeren

Bij Regge Tegels & Vloeren bieden wij ook een legservice aan. Dit betekent dat u uw vinyl vloer bij Regge Tegels & Vloeren inclusief het leggen kunt kopen. Met onze legservice nemen wij al uw zorgen uit handen omtrent het leggen van een vloer. En onze professionals hebben jarenlange ervaring op het gebied van het leggen van een vinyl vloer. Zo krijgt u een perfect eindresultaat naar wens. U kunt meer informatie over de mogelijkheden van het laten leggen van uw vloer op komen doen bij ons in de showroom. Of lees meer op de pagina van ons totaalconcept voor het leggen van vloeren.

Een vinyl vloer voor iedere ruimte

Vinyl vloeren zijn geschikt voor vrijwel elke ruimte in huis, inclusief woonkamers, slaapkamers, keukens en badkamers. Hun waterbestendigheid maakt ze ideaal voor ruimtes met veel vocht, en ze zijn eenvoudig te reinigen, waardoor ze perfect zijn voor huishoudens met huisdieren en kinderen. Daarnaast worden vinyl vloeren vaak gebruikt in commerciële omgevingen zoals winkels, kantoren en restaurants vanwege hun duurzaamheid en gemakkelijke onderhoud.

Vinyl vloeren kopen bij Regge Tegels & Vloeren

Vinyl vloeren hebben zich gevestigd als een topkeuze voor vloerbedekking in moderne huizen en zakelijke ruimtes. Met hun duurzaamheid, stijlvariaties en betaalbaarheid bieden ze een complete oplossing voor wie op zoek is naar een vloerbedekking die zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is. Overweeg vinyl vloeren voor uw volgende renovatieproject en ontdek hoe ze een combinatie van duurzaamheid en stijl in één pakket bieden. In het assortiment van Regge Tegels & Vloeren bieden wij vinyl vloeren aan voor ieder project. Ons assortiment kunt u in onze showroom komen bekijken. Of neem bij vragen direct contact met ons op. Ook bij zakelijke projecten denken wij graag mee over de mogelijkheden. Voor een zakelijk project kunt u contact met ons opnemen via het zakelijk contactformulier.

Vraag direct een offerte aan

Heeft u rondgekeken en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het offerteformulier!

Offerte aanvragen
Enkele afbeeldingen van het assortiment