De beste vloerkeuzes voor uw appartement: Stijlvol, praktisch en duurzaam

Een belangrijke overweging bij het inrichten van je appartement is de keuze van de appartement vloer. De juiste vloer kan niet alleen bijdragen aan de esthetiek van uw appartement. Maar draagt ook bij aan de functionaliteit en duurzaamheid van het appartement. Bij Regge Tegels & Vloeren adviseren wij graag over de mogelijkheden van vloeren voor een appartement. Hiervoor kunt u langskomen bij ons in de showroom. Waar u ook direct vloerinspiratie op kunt komen doen. Of neem bij vragen direct contact met ons op.

Inspiratie foto's Product info

Inspiratiefoto's

Bekijk projecten

Vraag gratis ons inspiratie magazine aan

Klik hier voor meer informatie!

Vraag een offerte aan

per mail of telefoon

Bezoek onze showroom!

U vindt ons in Enter, Overijssel

Wat is de beste vloer voor een appartement?

De keuze voor de beste vloer voor een appartement hangt af van verschillende factoren, waaronder uw persoonlijke voorkeuren, budget, de specifieke ruimtes in uw appartement, en de mate van onderhoud die u bereid bent te doen. En vaak staat er in de afspraak met de VvE welke vloeren wel of niet gebruikt mogen worden. En of er bijvoorbeeld een ondervloer nodig is. Daarnaast worden er bij de meeste appartement vloeren de 10 Db norm toegepast. Hier zijn enkele populaire opties om te overwegen als appartement vloer:

  1. Laminaatvloeren: Laminaatvloeren zijn betaalbaar, duurzaam en verkrijgbaar in verschillende stijlen en patronen. Ze zijn relatief gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken, wat ideaal is voor appartementen.

  2. PVC-vloeren: PVC-vloeren zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en bieden geluidsabsorptie. De vloeren zijn bijzonder geschikt voor ruimtes met veel verkeer en kunnen helpen geluidsoverlast te verminderen.

  3. Tegelvloeren: Tegelvloeren zijn ideaal voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens vanwege hun waterbestendigheid. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en bieden talloze ontwerpmogelijkheden.

De ondervloer voor het appartement

In de meeste gevallen is het aanbevolen of zelfs vereist om een geschikte ondervloer te gebruiken bij het installeren van vloerbedekking in een appartement. Hier zijn enkele redenen waarom een ondervloer belangrijk kan zijn:

  1. Geluidsabsorptie: In een appartementen­complex wonen mensen vaak boven en onder elkaar. Geluidsisolatie is essentieel om geluidsoverlast te minimaliseren. Een ondervloer kan geluidsdemping bieden en voorkomen dat geluidstrillingen zich door het gebouw verspreiden, wat essentieel is om uw buren niet te storen.

  2. Egalisatie: Ondervloeren helpen de oneffenheden in de bestaande vloer te nivelleren. Dit zorgt voor een vlakke en stabiele basis voor de nieuwe vloerbedekking, wat de duurzaamheid en esthetiek van de vloer verbetert.

  3. Voorkomen van vochtproblemen: Sommige ondervloeren zijn voorzien van een vochtbarrière om te voorkomen dat vocht vanuit de ondervloer naar de nieuwe vloerbedekking sijpelt. Dit is vooral belangrijk in ruimtes zoals keukens of badkamers.

  4. Warmte-isolatie: Een ondervloer kan helpen bij het isoleren van warmte, wat resulteert in een comfortabelere en energiezuinigere leefruimte.

Het type ondervloer dat u nodig heeft, kan variëren afhankelijk van het type vloerbedekking dat u kiest, de bestaande vloerstructuur en eventuele voorschriften van het appartementen­complex. Laminaatvloeren, PVC-vloeren en houten vloeren hebben vaak specifieke eisen voor ondervloeren, en het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen. Voordat u vloerbedekking installeert in uw appartement, is het raadzaam om met de vereniging van eigenaren (VvE) of het beheer van het appartementen­complex te overleggen om te bepalen of er specifieke vereisten of aanbevelingen zijn met betrekking tot ondervloeren. Dit kan u helpen ervoor te zorgen dat uw vloerinstallatie voldoet aan de geldende regels en voorschriften.

Welke vloeren mogen er in een appartement gebruikt worden?

In een appartement zijn er doorgaans weinig beperkingen met betrekking tot het type vloeren dat kan worden gebruikt. Het is echter belangrijk om rekening te houden met geluidsoverwegingen en eventuele voorschriften of vereisten van het appartementen­complex waarin u woont.

Welke vloer wordt niet toegepast in een appartementen­gebouw?

Er zijn geen strikte regels die bepalen welk type vloer niet in een appartementen­gebouw mag worden gebruikt, maar bepaalde vloeropties kunnen minder geschikt zijn vanwege specifieke problemen, met name geluidsoverlast en vochtigheid.

Uw vloer voor een appartement bij Regge Tegels & Vloeren kopen

Bent u op zoek naar een vloer die past bij de inrichting van uw appartement? En die ook voldoet aan de regels van uw appartementsgebouw? Kom dan eens langs in de showroom van Regge Tegels & Vloeren. Hier kunt u inspiratie op doen voor de vloer van uw nieuwe appartement. En geven onze verkoopmedewerkers graag advies over wat er mogelijk is. Wanneer u benieuwd bent naar een prijs kunt u hier direct een vrijblijvende offerte aanvragen.

Vraag direct een offerte aan

Heeft u rondgekeken en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het offerteformulier!

Offerte aanvragen

Enkele afbeeldingen van het assortiment