Wat is keramisch parket?

Keramisch parket zijn gebakken keramische tegels met de uitstraling en warme kleur van echt hout. Aan de oppervlakte van deze tegels wordt niet alleen een houtlook geprint, maar wordt er ook een voelbare houtstructuur aangebracht. Hierdoor is keramisch parket bijna niet van echt hout te onderscheiden. Daarnaast is dit type vloer niet alleen oersterk maar kent het ook nog vele andere voordelen. Door voor keramisch parket te kiezen heb je dus alle prachtige details van natuurlijk hout maar dan met het gemak van keramiek!

Inspiratie foto's Product info

Inspiratiefoto's

Bekijk projecten

Vraag gratis ons inspiratie magazine aan

Klik hier voor meer informatie!

Vraag een offerte aan

per mail of telefoon

Bezoek onze showroom!

U vindt ons in Enter, Overijssel

Keramisch parket populair

Jarenlang werden parket en laminaat gekozen als vloeren in huis. Echter wint keramisch parket steeds meer aan populariteit. Dit komt omdat het in elk interieur past maar ook omdat een houtlook nog altijd de meest gekozen uitstraling is.

Welke soorten keramisch parket bestaan er?

Keramisch parket is niet voor niets zo enorm populair. Er is namelijk van alles mogelijk, of je nu op zoek bent naar een unieke legvorm of een bepaalde kleur. Daarnaast is elke vorm ook nog eens ondergebracht in verschillende tinten zodat elke keramische parketvloer perfect past in het interieur dat je voor ogen hebt. Niet alleen de natuurlijke tinten van hout maar ook wit, grijs en zwart zijn kleuren die gemakkelijk toegepast kunnen worden op keramisch parket.

Motieven keramisch parket

Naast alle verschillende afwerkingen die mogelijk zijn, kan keramisch parket ook in diverse motieven verwerkt worden. Dit varieert van recht gelegd of visgraat motief tot aan Hongaarse punt of wildverband. Visgraat motief is hierin momenteel het populairst. Daar zijn ook weer diverse formaten in mogelijk, maar het meest gekozen formaat om keramisch parket in te verwerken is 20x120cm. Dit formaat is zo populair omdat deze zorgt voor weinig voeg. Uiteraard zijn er ook andere formaten, voor zowel visgraat als andere motieven, mogelijk. Mocht je keramisch parket bijvoorbeeld recht willen leggen, dan zijn er grotere formaten planken mogelijk van bijvoorbeeld 30x200cm of 25x180cm.

Perfect te combineren met vloerverwarming

Met vloerverwarming zorg je voor optimaal wooncomfort in huis, al helemaal als je daar voor kiest in combinatie met keramisch parket. Keramiek is namelijk bestand tegen warmte en is daarnaast de beste geleider voor de warmte van je vloerverwarming. Bovendien is het een investering die zichzelf terugverdient, want je gaat ook besparen op energiekosten. Twijfel dus niet langer! Maak van jouw keramische parketvloer letterlijk een warme vloer door 'm te combineren met vloerverwarming.

Meer informatie over vloerverwarming bij keramisch parket?

Regge Tegels & Vloeren kan je ook op het gebied van vloerverwarming (en -koeling) ondersteunen. Voor het aanleggen ervan staan wij namelijk in contact met enkele partijen. Daarnaast voorzien wij je natuurlijk graag van advies hierin. Kom voor dit advies langs bij ons in de showroom of neem contact met ons op!

Vraag direct een offerte aan

Heeft u rondgekeken en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het offerteformulier!

Offerte aanvragen