Dunne tegels

Dunne tegels zijn een relatief nieuw fenomeen in de wereld van interieurontwerp en bouwmaterialen. Een dunne tegel biedt een innovatieve en veelzijdige oplossing voor zowel renovatieprojecten als nieuwbouw. Met een dikte variërend van slechts 3 tot 6 millimeter, onderscheiden dunne tegels zich door hun lichtgewicht karakter en eenvoud in verwerking. Deze eigenschap maakt ze bijzonder geschikt voor situaties waarin het gewicht van traditionele tegels problematisch kan zijn, zoals bij het renoveren van oudere gebouwen of het plaatsen over bestaande oppervlakken. Bij Regge Tegels & Vloeren adviseren wij graag op maat over de mogelijkheden van dunne tegels. U bent van harte welkom bij ons in de showroom om de mogelijkheden te bekijken. Of neem bij vragen gerust eens contact met ons op.

Inspiratie foto's Product info

Inspiratiefoto's

Bekijk projecten

Vraag gratis ons inspiratie magazine aan

Klik hier voor meer informatie!

Vraag een offerte aan

per mail of telefoon

Bezoek onze showroom!

U vindt ons in Enter, Overijssel

Wat zijn de voordelen van dunne tegels?

Dunne tegels kennen verschillende voordelen. Zoals een gemakkelijke verwerking door het lagere gewicht. Wij zetten hieronder nog graag even de voordelen voor u op een rij:

1. Gemakkelijk te verwerken

Een van de grootste voordelen van dunne tegels is de eenvoudige verwerking. Door hun lichte gewicht zijn dunne tegels makkelijker te hanteren en te plaatsen dan traditionele tegels. Bovendien kunnen de tegels vaak direct over bestaande vloeren of muren worden gelegd, wat de noodzaak voor uitgebreide voorbereidende werkzaamheden vermindert. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook kosten. Lees hier meer over het laten leggen van uw tegels door Regge Tegels & Vloeren.

2. Tegel over een bestaande vloer

Dunne tegels zijn een uitstekende keuze voor het plaatsen over bestaande vloeren. Door hun geringe dikte, meestal tussen de 3 en 6 millimeter, voegen ze minimaal gewicht en hoogte toe aan de bestaande vloer. Dit maakt dunne vloertegels ideaal voor renovatieprojecten, waar het verwijderen van de oude vloer kostbaar en tijdrovend kan zijn. Het plaatsen van dunne tegels over een bestaande vloer bespaart niet alleen tijd en geld, maar minimaliseert ook het puin en de verstoring tijdens de verwerking. Daarom is een dunne tegel ideaal om over een bestaande vloer heen te leggen.

3. Milieuvriendelijk

Dunne tegels zijn milieuvriendelijker dan hun dikkere tegenhangers. Voor de productie van deze tegels wordt minder materiaal gebruikt, wat resulteert in een lagere ecologische voetafdruk. Bovendien zijn de dunne tegels doorgaans gemaakt van duurzame materialen zoals keramiek of porselein, die een lange levensduur hebben en recyclebaar zijn.

4. Esthetische veelzijdigheid

Met een breed scala aan kleuren, texturen en afwerkingen bieden dunne tegels eindeloze ontwerpmogelijkheden. Of u nu een strakke, moderne uitstraling wilt creëren of juist een klassieke en tijdloze look, er is altijd een dunne tegel die aan uw wensen voldoet. Dankzij hun slanke profiel kunnen dunne tegels ook naadloos worden geïntegreerd in verschillende designstijlen zonder afbreuk te doen aan de esthetiek van de ruimte.

De mogelijkheden van dunne vloertegels

Dunne vloertegels vertegenwoordigen een baanbrekende innovatie binnen de tegelindustrie, met een dikte van slechts 3 tot 6 millimeter. Deze vloertegels zijn bijzonder geschikt voor renovatieprojecten, aangezien ze eenvoudig over bestaande vloeren kunnen worden geplaatst zonder dat de oude vloer verwijderd hoeft te worden. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, maar minimaliseert ook het puin en de verstoring tijdens de installatie. Ondanks hun slanke profiel bieden dunne vloertegels dezelfde duurzaamheid en esthetische veelzijdigheid als traditionele tegels. Daardoor is een dunne tegelvloer bestand tegen slijtage, krassen en vlekken, waardoor de vloeren ideaal zijn voor drukbezochte ruimtes zoals keukens, badkamers en commerciële omgevingen. Bovendien dragen hun milieuvriendelijke productie en recyclebaarheid bij aan een duurzamere bouwpraktijk met dunne vloertegels.

Dunne wandtegels

Dunne wandtegels zijn een revolutionaire keuze in de wereld van interieurontwerp, met een dikte van slechts 3 tot 6 millimeter. Deze tegels bieden een stijlvolle en functionele oplossing voor het bekleden van muren in zowel residentiële als commerciële ruimtes. Hun dunne profiel maakt ze ideaal voor renovatieprojecten, omdat ze direct over bestaande oppervlakken kunnen worden geplaatst zonder de noodzaak van uitgebreide sloopwerken. Dit bespaart niet alleen tijd en kosten, maar minimaliseert ook het ongemak tijdens de renovatie. Dunne wandtegels zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, patronen en afwerkingen, waardoor ze passen bij elke interieurstijl, van modern tot klassiek. Bovendien zijn ze duurzaam, waterbestendig en eenvoudig te onderhouden, wat ze perfect maakt voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Dankzij hun lichte gewicht zijn ze gemakkelijk te hanteren en te installeren, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor zowel doe-het-zelvers als professionals in de bouwsector

Kies voor kwaliteit met dunne keramische tegels

Kies voor kwaliteit en stijl met dunne keramische tegels, die een uitstekende keuze vormen voor moderne interieur- en renovatieprojecten. Keramische tegels bieden tal van voordelen die ze onderscheiden van andere materialen. Allereerst staat keramiek bekend om zijn duurzaamheid en langdurige schoonheid. De dunne tegels zijn bestand tegen slijtage, krassen en vervagen, waardoor ze geschikt zijn voor intensief gebruik in zowel huishoudelijke als commerciële omgevingen. Daarnaast zijn dunne keramische tegels waterbestendig en gemakkelijk schoon te maken, wat ze ideaal maakt voor toepassingen in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Ze zijn ook hypoallergeen en vuurbestendig, waardoor ze veilig en gezond zijn voor binnenomgevingen. Ten slotte zijn dunne keramische tegels gemakkelijk te installeren, vooral in hun dunne formaat. Dit maakt de dunne tegels geschikt voor renovatieprojecten waarbij bestaande oppervlakken behouden kunnen blijven, waardoor kosten en tijd worden bespaard tijdens het verwerken van de dunne tegels.

Dunne tegels naar uw wens vinden bij Regge Tegels & Vloeren

Zoals al eerder gezegd zijn dunne tegels een relatief nieuw fenomeen op de markt van keramiek. Maar bij Regge Tegels & Vloeren breiden wij het assortiment aan dunne tegels steeds meer uit! Zo zijn dunne tegels tegenwoordig in vele stijlen en formaten verkrijgbaar. En vindt u de tegels voor uw project naar wens. Benieuwd naar een scherpe prijsopgave voor een tegel uit ons assortiment? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Vraag direct een offerte aan

Heeft u rondgekeken en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het offerteformulier!

Offerte aanvragen

Enkele afbeeldingen uit ons assortiment