Kan een PVC vloer over tegels worden gelegd?

U heeft nog een tegelvloer in uw woning liggen. Maar hier wilt u graag een PVC vloer leggen. Dit kan een werk zijn waar u tegen op ziet. Omdat u denkt dat de tegelvloer er eerst uitgevloerd moet worden. Maar wist u dat een PVC vloer over tegels gelegd kan worden? Tegels kunnen namelijk een solide basis voor de PVC vloer vormen. Echter is dit niet in alle gevallen mogelijk. Of dit mogelijk is, is natuurlijk ook afhankelijk van de omstandigheden. Zoals de staat van uw huidige tegelvloer. Regge Tegels & Vloeren geeft graag advies en meer informatie over de mogelijkheden van het leggen van een PVC vloer over tegels!

Wilt u graag meer advies en informatie ontvangen over de mogelijkheden? Kom dan eens onze showroom bezoeken. Hier staan onze verkoopmedewerkers graag voor u klaar. Wilt u direct meer informatie? Neem dan direct contact met ons op.

Inspiratie foto's Product info

Inspiratiefoto's

Bekijk projecten

Vraag gratis ons inspiratie magazine aan

Klik hier voor meer informatie!

Vraag een offerte aan

per mail of telefoon

Bezoek onze showroom!

U vindt ons in Enter, Overijssel

Wat zijn de voordelen van het leggen van een PVC vloer over tegels?

Een tegelvloer verwijderen is een werk dat niet gemakkelijk is. Het kan zwaar zijn, geeft rommel. En er kan nog vloerverwarming aanwezig zijn onder de tegelvloer. Maar wanneer u voor een PVC vloer wilt gaan hoeft u niet altijd de tegelvloer te verwijderen. Wanneer de tegels er goed in liggen, biedt dit een solide basis voor uw PVC vloer. En kan zonder al te veel werk de PVC vloer gelegd worden over uw huidige tegelvloer. En kan bijvoorbeeld de vloerverwarming ook blijven liggen en gebruikt worden. Oftewel, het leggen van PVC over tegels kan u veel werk en tijd besparen.

Hoe gaat leggen van PVC over tegels in zijn werk?

Een tegelvloer is in de meeste gevallen niet 100% vlak. Voor een PVC vloer is er wel een 100% vlakke ondervloer nodig op dezelfde hoogte. Daarom moet een bestaande tegelvoer eigenlijk altijd geëgaliseerd worden. Door het egaliseren van de tegelvloer wordt het oppervlak perfect vlak voor de verwerking van het PVC. Vervolgens wordt het PVC verlijmd op deze geëgaliseerde ondervloer. Kiest u voor een PVC vloer bij Regge Tegels & Vloeren inclusief het leggen? Dan nemen wij u natuurlijk ook al het werk omtrent het egaliseren van de bestaande PVC vloer uit handen.

Is het mogelijk in de badkamer?

Is het ook mogelijk om een PVC vloer in de badkamer te verwerken in de badkamer? Dit is in principe mogelijk, omdat PVC waterbestendig is. Ook kan een bestaande tegelvloer in de badkamer geëgaliseerd worden zoals iedere vloer. Het is dus mogelijk om een PVC vloer over tegels in de badkamer te laten verwerken. Maar wij adviseren het niet om te kiezen voor een PVC vloer in de badkamer. Onder meer omdat PVC niet volledig krasvast is. Ook is het niet bevorderlijk voor het PVC materiaal wanneer hier een langere tijd water op staat. Wat natuurlijk kan gebeuren in de badkamer. Daarom adviseren wij altijd om te kiezen voor keramische badkamer vloertegels.

Geen probleem wanneer er al vloerverwarming aanwezig is

U heeft al een tegelvloer met vloerverwarming liggen in de ruimte waar u wilt kiezen voor vloerverwarming. Vloerverwarming is comfortabel, dus deze wilt u natuurlijk laten liggen. Deze kunt u ook gewoon laten liggen wanneer u kiest voor het leggen van PVC over tegels. Zowel tegels als PVC zijn goede geleiders van warmte die afkomstig is van de vloerverwarming. Zo kunt u dus blijven genieten van een comfortabele vloer wanneer u PVC over een tegelvloer met vloerwarming laat leggen. Lees meer over de mogelijkheden op onze pagina van PVC met vloerverwarming.

Ons totaalconcept

Bij het werk omtrent het leggen van PVC vloeren over tegels komt dus wel het één en ander kijken. Bij Regge Tegels & Vloeren nemen wij u graag alle zorg uit handen. Zo adviseren wij u graag of het mogelijk is om PVC te leggen over uw bestaande tegelvloer. Ook kunnen wij de vloer egaliseren en het PVC leggen. En uiteraard inspireren wij u bij ons in de showroom. Met het totaalconcept nemen wij u al het werk uit handen!

Meer informatie over de mogelijkheden van PVC over tegels bij Regge Tegels & Vloeren

Op zoek naar meer informatie over het leggen van PVC over tegels? Dan zien wij u graag verschijnen bij ons in de showroom. Hier staan onze verkoopmedewerkers direct voor u klaar. Benieuwd naar een prijsopgave voor een PVC vloer inclusief het leggen over een bestaande tegelvloer? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Vraag direct een offerte aan

Heeft u rondgekeken en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het offerteformulier!

Offerte aanvragen
Inspiratie voor uw PVC Vloer